Besøg Danmarks vel nok største Laserklub

se mere på www.laserklubben.dk

Vel mødt

Laseren er en jolle designet af Bruce Kirby i 1970. Idéen med laseren var, at den skulle være simpel. Derfor er masten blot to aluminiumsrør, der sættes sammen, hvorefter sejlet trækkes ud over den. Oprindeligt var der intet trim, så det kom an på, hvordan man sejlede, i stedet for hvordan man trimmede jollen. Der er dog senere tilført enkelte trimfunktioner.

Jollen er sikker, stabil og solid, og derfor både en god jolle til den uerfarne eller til at have liggende ved sommerhuset. Samtidig er den med de nye trimsystemer blevet mere populær. Blandt andet er Laser Standard en olympisk bådklasse for både mænd og kvinder.

Udover at laserjollen er simpel og nem at rigge til, kan den også bruges som en familiebåd, i og med, at der er lavet flere forskellige rigge til den samme båd. Standard-riggen sejles af de tungeste over 60 kg. Radial-riggen sejles oftest af kvinder, da idealvægten er mellem 55-70 kg. Til børnene findes en endnu mindre rig, Laser 4.7, og den kan derfor sejles helt ned til 35 kg. Det kan være nogen af årsagerne til, at jollen er så populær, at der er produceret over 180.000 skrog.

Forskellen mellem de tre ovenfor nævnte laserjoller er udelukkende bundmasten og sejlet.

Navnet Laser er i denne artikel brugt om Laser Standard, Laser Radial og Laser 4.7, der har det samme skrog. Det kan dog også bruges om andre joller, der ikke har samme skrog som de nævnte jolletyper.

Fakta om Laserjollen

Besætning: 1 mand