Folkebåden "Uffe"

folkebde

Fakta om folkebåde- Længde 7,68m og Bredde 2,20m. Vægt 1.930 kg

Der er indregistreret mere end 1100 Nordiske Folkebåde i Danmark.

Der er aktive folkebådsfelter i Danmark, Sverige, Tyskland, England, Irland, Finland, Schweiz, USA, Canada, Holland og Belgien.

At folkebåden er en vellykket konstruktion er for længst slået fast. Det er et rummeligt, sødygtigt og sikkert fartøj, og den er selv i dag et overordentligt hurtigt fartøj, især i meget vind.

 


 

H-båden "ALF"

h-bd

Fakta om H-både- Længde 8,28m og bredde 2,18m. Vægt 1.450kg

H-båden er en kølbåd med storsejl, fok og spiler. Den blev designet af finnen Hans Groop i 1967, som en erstatning for Folkebåden. I 1971 så Paul Elvstrøm H-bådens potentiale, og med et par mindre ændringer i konstruktionen blev H-båden hurtigt en populær båd til kapsejlads. I 1977 fik båden international status. I dag er H-båden Europas største one-design kølbåd, den næststørste i verden, og den største ikke-olympiske.

Skroget er lavet af glasfiber, og riggen er af aluminium. I kahytten er der der plads til 3-4 køjer. Cockpittet er selvlænsende. Under kapsejlads sejles båden af 3-4 mand, der tilsammen vejer maks. 300 kg.

H-båden er mest populær i Finland, Norge, Sverige og Danmark, selvom den også findes i Storbritannien og USA. Populariteten kan forklares ved, at H-båden, ud over at være en god kapsejladsbåd, også sætter sikkerheden højt, og dermed egner sig til familie- og turbåd.

Siden 1967 er der bygget over 5300 H-både.

 


 

J-80erne "Dr. Gonzo" & "Kiboko"

j-80

Fakta om J-80- Længde 8,0m og bredde 2,15m. Vægt 1.315kg

J/80 er en moderne, enkel og meget hurtig alsidig sejlbåd. Klassereglerne er "strictly one-design" og giver en enkel og let tilgængelig klassebåd. Det er kun tilladt med et nyt stel sejl om året. J/80's dimensioner er 8 m x 2,5 m. Deplacementet er 1315 kg hvoraf 48% er placeret i kølen, hvilket giver en meget "stiv" og sødygtig båd som er enkel at sejle, og trods det relativt store sejlareal let at sejle selv i hård vind. Båden kan trailes efter en større bil.

Båden har et helt enkelt dækslayout, et stort arbejdsvenligt cockpit og selve gennakkeren er ganske nem at håndtere, hvilket gør J/80´eren til en drøm at sejle, såvel for nybegynderen og den meget erfarne sejler.

Sejlgardaroben er begrænset til et storsejl i Dacron, en rulle fok i Mylar eller Dacron og en gennaker. Storsejl og rulle-fokken sidder på bommer og på forstaget - så man kan være klar til at sejle på 5 minutter - helt enkelt !

eventforside

Kommunikation, Samarbejde & Trivsel

En frisk mulighed …

Har din virksomhed brug for ny energi og motivation, øget trivsel og sammenhold eller styrke kunderelationer?

Din virksomhed har nu mulighed for at skabe et unikt univers internt som eksternt, for jeres kunder og medarbejdere, med kapsejladsbådene som omdrejningspunkt.

Attachments:
Download this file (Eventsejlads2016.pdf)Eventsejladser 2016[ ]698 kB2016-04-24 16:56

skolebaad

Hvem kan deltage?

ASC's sejlerskole er for voksne, der ønsker at lære at sejle og manøvrere en sejlbåd.
Den er også for sejlere, der har lidt erfaring, men ønsker at få noget mere rutine og sikkerhed.

Hvis du er - eller ønsker at blive - Juniorsejler, så har vi også en aktiv junior-afdeling, det kan du finde mere information om her.

ASC´s sejlerskole er opdelt i to Niveauer

Niveau 1 som henvender sig til begynderen med fokus på håndtering af en sejlbåd, kendskab til vind og vejr og sikkerheds til søs. Læs mere om niveau 1 her.

Niveau 2 er rette mod den lidt erfarne sejler, der ønsker at lære at sejle kapsejlads i en moderne sportsbåd med genakker sejlads. Fokus er her på bådoptimering og trim, kapsejladsteknik og team samarbejde. Læs mere om niveau 2 her.

Fælles for begge niveauer er at sejlerkurserne henvender sig til voksne kursister, der har begrænset eller intet kendskab til sejlads, men som ønsker at blive i stand til at sejle selv og at deltage aktivt sammen med andre sejlere. Alle Sejlerskolebåde ligger således samlet ved enden af bro F, der er den sydligste bro.

alf

Lektioner

Der sejles 1 gang pr. uge - mandag, tirsdag, onsdag og torsdag med start kl. 18.00 og slut ca. kl 20.00. Der sejles i perioden fra ca. 1. maj til slut september - der holdes sommerferie i hele juli måned(aftales nærmere med den enkelte instruktør).

På Niveau 1 hold er der 3 eller 4 elever og 1 instruktør og på Niveau 2 hold er der 4 elever og 1 instruktør. Det tilstræbes, at holdene sammensættes således, at eleverne har nogenlunde samme baggrund.

 

Sejlerskole Niveau 1 (Folkebåd og H-båd) omfatter medlemskab, praktisk undervisning, kursusmaterialer og praktisk prøve til Duelighedsbeviset - dog ikke gebyr til Søfartsstyrelsen.

Sejlerskole Niveau 1 (J-80) omfatter medlemskab, praktisk undervisning, kursusmaterialer og praktisk prøve til Duelighedsbeviset - dog ikke gebyr til Søfartsstyrelsen.

Sejlerskole Niveau 2 (J-80) omfatter medlemskab, praktisk sejlads, kapsejladsgebyr og kapsejladsbog.

For priser henvises til Takstbladet og/eller Tilmeldingssiden.

Godkendte redningsveste kan stilles til rådighed.

 

Hvis du har spørgsmål, så kontakt Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., eller se siden "kontakt"

J-80 udvalget og andre frivilige har arbejdet hårdt med at skaffe de to J-80ere som blev taget i brug i 2014. Der er også lavet et udkast til en flot folder, der  bærer denne forside:

j-80_annonce_udkast

 

 

Kontaktpersoner

Finn Madsen (formand)
Primært Folkebåd og H-båd
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Fedder Wiesel
Primært J-80'er
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
   

 


Instruktører

 

sren bladt Jens Christian Clausen torsten havemann
Søren Bladt Jens Christian Clausen Torsten Havemann
Dr. Gonzo (J-80) Dr. Gonzo (J-80) Dr. Gonzo (J-80)
  Mandag Tirsdag
tlf 2191 8929 tlf 4014 1256 tlf 5073 1069
kl. 18-20 kl. 18-20 kl. 18-20
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

     
     
     
fedder wiesel jesper steenholdt Keld Jørgensen
Fedder Wiesel Jesper Steenholdt Keld Jørgensen
Kiboko (J-80) Uffe (Folkebåd) Dr. Gonzo (J-80)
Tir./Tor. Mandag  Mandag
kl. 18-20 kl. 18-20  kl. 18-20
tlf 4142 5008 tlf 2441 0796  tlf 4051 6312
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

preben nielsen Kim Axelsen Billede mangler
Preben Nielsen Kim Axelsen  
Alf (H-Båd) Alf (H-Båd)  
Mandag Tirsdag/Onsdag  
kl. 18-20 kl. 18-20  
tlf 2060 3413 tlf 4051 6312  
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  
     

 


Bådsmænd

 

Folkebåd og H-båd J-80 (Gonzo) J-80 (Kiboko)
Bjarne Jørgensen Kasper Kling Fedder Wiesel
tlf 5144 5828 5377 2708 4142 5008
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

skolebaad_3