TrygFonden har givet Aabenraa Sejl Club en hjertestarter.

tf_logo_stotte

Hvert år bliver 3500 mennesker i Danmark ramt af hjertestop uden for hospitalerne, men kun ca. 10 procent overlever. De minutter, der går, fra et menneske falder om med hjertestop, til ambulancen kommer, er de mest kritiske, og den mest effektive behandling mod hjertestop er et elektrisk stød til hjertet. Donationen af hjertestarteren til Aabenraa Sejl Club er en del af TrygFondens indsats for at forbedre danskernes adgang og kendskab til hjertestartere.

De nyeste tal fra Dansk Hjertestopregister viser, at 44 procent af dem, som falder om med hjertestop, får hjertelungeredning af vidner, før ambulancen ankommer. Men det er kun i meget få tilfælde, at vidner anvender en hjertestarter,« siger Grethe Thomas, projektchef for TrygFonden Akutindsatser. Med hjertestarteren fra TrygFonden følger også et kursus, hvor 12 af klubbens medlemmer bliver uddannet i hjertelungeredning, og i hvordan man bruger hjertestarteren.

Den mest effektive behandling ved hjertestop er stød med en hjertestarter. Derfor er det vigtigt, at hjertestarterne bliver hængt op over hele landet, så der er størst mulig chance for, at der er en i nærheden, når der sker hjertestop. Når man ringer 112 er det sundhedsfaglige personale klar til at guide den pårørende igennem forløbet, så danskerne skal ikke være bange for at bruge hjertestarterne, den kan nemlig ikke betjenes forkert,« siger Grethe Thomas.

Sejlklubbens hjertestarter hænges op på nordsiden af klubhuset, hvor den er tilgængelig hele døgnet.

hjertestarter

lokalavisen